Erikoisempaa hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaa

minusta
Miten hyväntekeväisyystoimintaa tehdään?

Hyväntekeväisyysorganisaatioita on nykyisin hyvin monia. On monia vuosikymmeniä toimineita toimijoita ja uusia tulokkaita. Monesti tuumitaan myös miksi lahjoitus ei mene täysin lyhentymättömänä avustuskohteeseen. Tähän on tietysti monta syytä ja vastaukseen vaikuttaa järjestön toimintamalli. Kuluja syntyy järjestöillä henkilökunnan palkoista, toimitiloista, pankkimaksuista ja vaikkapa toimistokuluista. Eli samoihin asioihin kuin millä tahansa muullakin yritystoiminnalla. Mutta myös se tuo kustannuksia miten varoja kerätään ja ihmisten mielenkiinto keräyskohdetta kohtaan herätetään sekä saadaan innostumaan lahjoittamaan. Harvoin lahjoittamisen halu tyhjästä syntyy vaikkakin joskus niinkin käy. Tätä mielenkiintoa herätetään mainonnalla, järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tekemällä erilaisia kampanjoita. Kaikista näitä tavoista muodostuu kuluja, joita joudutaan maksamaan. Blogissa lisää aiheesta esimerkkien kautta. Lukuiloa!

Haku

Erikoisempaa hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaa

18 July 2019
 Kategoriat: , Blog


Hyväntekeväisyyttä on erilaista, ja monille ovatkin tuttuja hyväntekeväisyysjärjestöjen kuten Pelastusarmeijan tekemät kampanjat ja esimerkiksi rahankeräykset erilaisiin tarkoituksiin. Myös vapaaehtoistyö muun muassa vähäosaisten parissa tai ympäristön hyväksi on monille tuttua toimintaa. Keräyksiä tehdään tasaisin väliajoin, ja vapaaehtoisia on mukana toiminnassa jatkuvasti. Joskus hyväntekeväisyysjärjestöillä on myös erikoisempia ja harvinaisempia keinoja kerätä varoja ja auttaa. Tässä listaamme muutamia vähemmän tyypillisiä keinoja, joita hyväntekeväisyysjärjestöt käyttävät yhteisen hyvän tekemiseen.

Hyväntekeväisyystapahtumat

Välillä eri hyväntekeväisyysjärjestöt järjestävät tapahtumia liittyen kampanjoihinsa, joiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta esimerkiksi avustettavan kohteen tilanteesta. Tällaista monille tuttuakin toimintaa on esimerkiksi hyväntekeväisyyskonserttien järjestäminen. Konserteissa useat suositut artistit ja muut esiintyjät esiintyvät osallistuen näin hyväntekeväisyyteen. Konsertit usein keräävät suuren määrän yleisöä, joka sitten lahjoittaa ja siten tukee hyväntekeväisyysjärjestön toimintaa.

Hyväntekeväisyysjärjestöt käyttävät musiikin lisäksi urheilua ja urheilutapahtumia kampanjoinnissaan. Esimerkiksi useat urheilujärjestöt ja -joukkueet osoittavat tukensa hyväntekeväisyysjärjestöillä pelaamalla ja järjestämällä toisinaan hyväntekeväisyysotteluita, joiden avulla voidaan kerätä rahaa esimerkiksi lipputulojen kautta. Suurien ja suosittujen joukkueiden pelit saavat myös paljon katsojia, mikä osaltaan auttaa levittämään sanaa hyväntekeväisyyden puolesta. Ympäri maailmaa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia hyväntekeväisyyshengessä. Esimerkiksi maratonit ovat suosittu keino kerätä varoja ja myös lisätä tietoisuutta apua tarvitsevista kohteista. Maratoneihin voivat osallistua myös tavalliset ihmiset, jotka haluavat urheilun keinoin tehdä hyvää.

Hyväntekeväisyysmyyjäiset ja -huutokaupat

Myyjäiset ovat usein pienen hyväntekeväisyysjärjestön keino kerätä varoja tukemaan toimintaansa. Varoja hyväntekeväisyyteen voidaan kerätä myös huutokauppojen avulla. Usein huutokaupattavana on esimerkiksi julkisuuden henkilön lahjoittama esine tai jokin muu arvokas tuote, jonka halukkaat voivat huutaa omakseen. Huutokaupasta saatava tuotto menee apua tarvitsevan kohteen hyväksi. Joskus ihmiset ovat valmiita maksamaan suuriakin summia huutokaupattavasta tavarasta, mikä on toki hyväksi hyväntekeväisyystoiminnan kannalta.

Arpajaiset

Monet hyväntekeväisyysjärjestöt järjestävät myös arpajaisia kerätäkseen varoja tukemaan toimintaansa. Houkutteleva palkinto saa ihmiset osallistumaan arpajaisiin ja ostamaan arvan. Vaikka voitto ei osuisikaan kohdalle, on kuitenkin tehnyt hyvää tukemalla hyväntekeväisyystoimintaa, sillä arpajaisten tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Kuten huomata saattaa, on olemassa hyvinkin erilaisia keinoja osallistua hyväntekeväisyystoimintaan. Hyväntekeväisyys ei siis aina tarkoita vapaaehtoistyötä, vaan hyvää voi tehdä myös lempiartistin konsertissa tai osallistumalla arvontaan.