Hyväntekeväisyysjärjestöt ja niiden toiminta

minusta
Miten hyväntekeväisyystoimintaa tehdään?

Hyväntekeväisyysorganisaatioita on nykyisin hyvin monia. On monia vuosikymmeniä toimineita toimijoita ja uusia tulokkaita. Monesti tuumitaan myös miksi lahjoitus ei mene täysin lyhentymättömänä avustuskohteeseen. Tähän on tietysti monta syytä ja vastaukseen vaikuttaa järjestön toimintamalli. Kuluja syntyy järjestöillä henkilökunnan palkoista, toimitiloista, pankkimaksuista ja vaikkapa toimistokuluista. Eli samoihin asioihin kuin millä tahansa muullakin yritystoiminnalla. Mutta myös se tuo kustannuksia miten varoja kerätään ja ihmisten mielenkiinto keräyskohdetta kohtaan herätetään sekä saadaan innostumaan lahjoittamaan. Harvoin lahjoittamisen halu tyhjästä syntyy vaikkakin joskus niinkin käy. Tätä mielenkiintoa herätetään mainonnalla, järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tekemällä erilaisia kampanjoita. Kaikista näitä tavoista muodostuu kuluja, joita joudutaan maksamaan. Blogissa lisää aiheesta esimerkkien kautta. Lukuiloa!

Haku

Hyväntekeväisyysjärjestöt ja niiden toiminta

12 August 2019
 Kategoriat: , Blog


On olemassa paljon eri hyväntekeväisyysjärjestöjä. Jokaisella järjestöllä on omat tavat auttaa ja omat avustuskohteet. Kohteina voivat olla hädässä olevat, huonoissa olosuhteissa elävät, ympäristö tai eläimet. Tässä kirjoituksessa käydään läpi eri hyväntekeväisyysjärjestöjä ja niiden toimintaa.

Pelastusarmeija

Pelastusarmeijan toiminta on ollut hyvin pitkään tuttu Suomessa. Se on kansainvälinen järjestö, joka toimii jo 128 maassa. Järjestöllä on vahva uskonnollinen tausta ja se toimiikin kristillisen arvomaailman pohjalta. Järjestö ei kuitenkaan rajaa toimintaansa uskonnolliseen vakaumukseen, vaan järjestön toiminnassa voi olla mukana kuka vain. Yleensä avustuskohteena ovat vähävaraiset lapsiperheet tai vanhukset ja syrjäytymisuhanalassa olevat. Suomeen sen toiminta on tullut aikanaan vapaakirkollisen herätysliikkeen myötä.

Punainen risti

Punaisella Ristillä on pitkä historia. Hanke on lähtenyt liikkeelle jo vuonna 1877 kreivitär Aline Armfeltin johdosta. Punaisen Ristin toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen. Sen toiminta on jakautunut osastoihin ja sillä on Suomessa noin 500 osastoa. Sen toimintamuotoja ovat veripalvelutoiminta, nuorisotoiminta, nuorten turvatalot, Kontti-kierrätystoiminta, ensiapukoulutus, kansainvälinen katastrofiapu, vapaaehtoinen pelastuspalvelu, monikulttuurisuustoiminta, ystävätoiminta ja valmiustoiminta.

Hope Ry

Hope Ry on tuore hyväntekeväisyysjärjestö Suomessa. Hopen toiminnan tarkoituksena on auttaa vähävaraisia perheita sekä huostaanotettuja lapsia. Toiminta perustuu lähinna yrityksiltä ja yhteisöltä saataviin tavaralahjoituksiin. Monille saattaa olla jo tuttuja kauppakeskuksissa jouluisin olevat joululahjakeräykset, johon voi jättää toivotun lahjan vähävaraisten perheiden lapsille.

WWF

WWF:n toiminta on alun alkaen keskittynyt suojelemaan uhanalaisia lajeja. Nykyisin järjestö keskittyy myös ympäristöongelmien korjaamiseen laajemmin. Se pyrkii ympäristölainsäädännön kehittämiseen eri maissa. Sen kohteisiin kuuluvat meri- ja sisävesiensuojelu, uhanalaisten avainlajien suojelu, metsien suojelu, ilmastonmuutoksen ehkäisy ja kestävän kehityksen edistäminen.

Unicef

Yhdistyneiden kansakuntien lastenrahaston toiminnan tarkoituksena on kehittää lasten oikeuksia. Järjestö perustettiin vuonna 1946 tarkoituksena tarjota apua toisen maailmansodan aikana. Toiminnan keskiössä on lasten oikeuksien sopimus. Sen tehtävänä on varmistaa lapsien perusoikeuden toteutuminen kaikille maailman lapsille. Unicefin toiminnalle on tyypillistä erilaiset varainhankintakampanjat sekä avunanto kriisitilanteissa eri puolilla maailmaa. Unicefilla on myös hyväntahdonlähettiläinä julkisuudenhenkilöitä, joiden avulla halutaan tehdä avustuskohteita tunnetummaksi.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö

Tämä on myös yksi kotimaisista hyvästekeväisyystahoista. Heidän toimintansa ytimenä on ruoka- ja vaateavun jakaminen vähävaraisille. Toimintaa järjestöllä on ollut vuodesta 1983 ja monille on tuttu järjestön järjestämät köyhien linnanjuhlat.

 

Voit lukea enemmän hyvänteväisyysjärjestöistä Pelastusarmeijan sivuilta.