Joulukeräys vähävaraisille tuo monelle paremman joulun

minusta
Miten hyväntekeväisyystoimintaa tehdään?

Hyväntekeväisyysorganisaatioita on nykyisin hyvin monia. On monia vuosikymmeniä toimineita toimijoita ja uusia tulokkaita. Monesti tuumitaan myös miksi lahjoitus ei mene täysin lyhentymättömänä avustuskohteeseen. Tähän on tietysti monta syytä ja vastaukseen vaikuttaa järjestön toimintamalli. Kuluja syntyy järjestöillä henkilökunnan palkoista, toimitiloista, pankkimaksuista ja vaikkapa toimistokuluista. Eli samoihin asioihin kuin millä tahansa muullakin yritystoiminnalla. Mutta myös se tuo kustannuksia miten varoja kerätään ja ihmisten mielenkiinto keräyskohdetta kohtaan herätetään sekä saadaan innostumaan lahjoittamaan. Harvoin lahjoittamisen halu tyhjästä syntyy vaikkakin joskus niinkin käy. Tätä mielenkiintoa herätetään mainonnalla, järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tekemällä erilaisia kampanjoita. Kaikista näitä tavoista muodostuu kuluja, joita joudutaan maksamaan. Blogissa lisää aiheesta esimerkkien kautta. Lukuiloa!

Haku

Joulukeräys vähävaraisille tuo monelle paremman joulun

17 November 2022
 Kategoriat: , Blog


Monet lahjoittavat rahaa säännöllisesti erilaisiin keräyksiin ja monella herää etenkin joulunaikaan halu auttaa muita, syystä tai toisesta huonommassa asemassa olevia ihmisiä. On paljon erilaisia tapoja auttaa, kuten esimerkiksi lahjoittamalla rahaa ja yksi hyvä vaihtoehto voi olla esimerkiksi Pelastusarmeijan joulukeräys. Tällä kertaa aiheena blogissa on joulukeräykset ja mitä ja miten niihin voi lahjoittaa. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin ja toivottavasti löydät tämänkertaisesta kirjoituksesta uusia ideoita ja hyödyllisiä vinkkejä lahjoituksen tekemiseen.

Joulukeräys kuuluu monen eri järjestön ohjelmaan

Monet hyväntekeväisyysjärjestöt järjestävät joulukeräyksiä, joilla kerätään rahaa erilaisiin kohteisiin. Keräyksillä kerätään rahaa muun muassa vähävaraisille lapsiperheille, eläkeläisille, työttömille, syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, huostaan otetuille nuorille, sijaisperheissä tai lastenkodissa asuville lapsille ja nuorille, turvapaikanhakijoille, yksinäisille sekä myös eläimille. Kohteen voi valita itse tai lahjoittaa rahaa mieleiselleen järjestölle, joka käyttää lahjoitetut varat tukemiinsa kohteisiin. Auttaa voi myös pienellä budjetilla, koska pienetkin teot ja lahjoitukset ovat myös tärkeässä osassa. Monesta pienestä lahjoituksesta kertyy yhteen laskettuna suurempi summa, joten kaikki lahjoitukset ovat tärkeässä osassa. Joulukeräys on hyvä tapa auttaa lähimmäisiä ja tuoda hyvää joulumieltä sekä itselle että lähimmäisille.

Jouluna voi auttaa monella eri tavalla

Rahalahjoituksen lisäksi joululahjoitus on mahdollista tehdä monella tavalla, esimerkiksi vanhuksille voi lahjoittaa joulukukan, joka voi iloinen yllätys monelle vanhukselle. Verenluovutus, jos se on itselle mahdollista, on myös hyvä tapa auttaa muita, jouluna ja myös muulloinkin. Verta tarvitaan sairaaloissa aina. Kannattaa myös miettiä, onko omassa lähipiirissä henkilö, jota voisi muistaa jouluna. On myös mahdollista lähettää joulukortti tuntemattomalle, esimerkiksi kotihoidon ja asumispalvelun vanhuksille kerätään ja jaetaan joulukortteja. Lapsille kerätään myös joululahjoja, johon voi antaa uusia, käyttämättömiä tavaroita tai jotakin itse tehtyä. Joulukeräykseen lahjoitetuilla varoilla autetaan myös talousvaikeuksissa olevia lapsiperheitä, joille lahjoitetaan esimerkiksi 50 euron arvoisia ruokalahjakortteja, joiden avulla voi hankkia mieleisiä jouluruokia joulupöytään ja myös yksittäisiä tarpeellisia taloustarvikkeita, kuten esimerkiksi pesuaineita. Joidenkin järjestöjen kautta on myös mahdollista lahjoittaa ruokaa, hygieniatuotteita ja leluja lapsille. Osa järjestöistä hyväksyy myös käytettyjä tavaroita, mutta niiden täytyy olla hyväkuntoisia, puhtaita, ehjiä ja siistejä.